Jag reagerade på att sonen verkade väldigt välinformerad om olika ölsorter, deras karaktär, härkomst och historia. Samt smak. Undrar just vad det kommer sig av.
Väldigt fort fick vi ett bord och efter en snabb blick på grannborden, beställde vi in vitvinskokta musslor med vitlök och persilja. Läckerheterna serverades direkt ur grytan och anrättningen såg väldigt läcker ut.
Grytan motsvarade sitt utseende och vi fick en härlig matstund där vi sörplade, smackade och slickade i oss av de läckra skaldjuren. Såsom varande biologilärare vet jag visserligen lite väl mycket om musslornas liv och leverne för att det ska vara hälsosamt, men jag glömde dessa kunskaper idag och njöt av dofterna och smakerna.
Det skall inte förnekas att det öl från San Fransisco, som vi tog ytterligare förhöjde den kulinariska upplevelsen för att inte tala om en fyra perfekt tempererad Ålborgs akvavit. Ibland är det gott att ha sig.
No comments:
Post a Comment