Wednesday, December 26, 2007

Efter-julen-rätt

Som varje matforum med självaktning måste man ju komma med ett recept som "bryter av mot skinka, köttbullar och janzon". Som dessutom helst "tar vara på julens rester". Den här pastarätten testades i söndags av en nybliven fiskätare och var en riktig höjdare där man kan använda den överblivna gravlaxen. Tror det står rökt lax i receptet men jag vet inte så noga skillnaden så det blir nog bra med det. Omdömet från försökskaninen var förvånat positivit (whoot??) men önskan om mer lax och mindre sparris vilket passar mig utmärkt då jag kan ta hand om den mindre laxen och mera sparrisen. Parmesanost fanns ingen i hemmet, däremot var pastan från början smaksatt med pesto vilket var mycket bra. Istället för hönsbuljong användes grönsaksdito, inga problem.

Sådär ja, husmor har sagt sitt och ska nu gå till gymmet efter en helg med svenskt julbord (stoppmättnadskänslan är internationell) samt absurt många torkade dadlar. Uppladdning inför rea i sportaffären som torde börja idag.

1 comment:

Anonymous said...

Tänk nu bara på Thorsten Ehrenmarks ord innan du gymmar. "Skulle jag förslösa alla surt förvärvade kalorier på fåniga sportaktiviteter???"